Menü

Rövid történeti áttekintés

Állategészségügyi szolgáltató tevékenységünk ma már 45 éves múlttal rendelkezik.
A kezdet állami keretek között működő állatkórházi tevékenység volt, amely folyamatosan alakult át az évek során különböző vállalkozási formákon keresztül a mai két rendelőintézetté.
A folyamatos fejlődés személyi hátterét az alapítók elkötelezettségén túl az állatorvosi pályát választó gyerekeink és azok ugyancsak állatorvos párjai biztosították.

A NET VET Kft. mint vállalkozási forma ma már csaknem 16 évre tekint vissza és ez alatt összesen öt, a családunkból származó állatorvos dolgozója lett. A szakmai fejlődés forrása egyrészt a friss diplomások belépése, másrészt a továbbképzések rendszeres igénybevétele. Ezeknek köszönhető, hogy három szakállatorvosi képesítéssel (két kisállatgyógyász, egy szaporodásbiológus) rendelkező munkatársunk van és lehetővé vált a főbb szakterületekre vonatkozó szakosodás (belgyógyászat, lágy- és csont-ízületi sebészet, műszeres diagnosztika, röntgen, ultrahang stb.) is. A szakosodás újabb lépcsőfoka, hogy 2015-ben sikeres felvételi vizsga után az egyik kollégánk a Magyar Kisállat Ortopédiai Egyesület tagja lett. Tovább erősíti a szakmai stábot az, hogy 2013-tól csaknem évente egy-egy frissen végzett kollégánk belépésével az állatorvosok száma nyolc főre emelkedett.

A tárgyi feltételek alapját a 2006. május 2-án megnyitott rendelőintézetünk képezi. Folyamatosan évről-évre fejlesztjük a korszerű működéshez szükséges eszköz és műszerparkot. Ilyen tekintetben kiemelkedőnek számít a 2012-2013. év, melynek során „Új Széchenyi” pályázatok igénybevételével új ultrahang, - digitális röntgen berendezés és endoszkóp rendszer beszerzését tudtuk megoldani, amelyek nagymértékben növelik a diagnosztikai munka pontosságát. Az „Új Széchenyi” műszerfejlesztési pályázat segítségével a labordiagnosztikai (haematológia, klinikai kémia, stb.) tevékenységünk is 2013-ban indult.

Az azóta eltelt hat-hét év tapasztalatai azt igazolják, hogy ezek a fejlesztések nélkülözhetetlenek a korszerű kisállatgyógyászatot biztosító szolgáltató tevékenységben.
2013-ban új rendelőt nyitottunk a Lehel utca 20 szám alatt, ahol magas színvonalú állategészségügyi alapellátás minden feltétele biztosított (ultrahang, röntgen, műtő, labordiagnosztika stb.)
Nagy gondot igyekszünk fordítani a rendelőintézet belső környezetének barátságossá tételére, a tulajdonosok és kedvenceik számára egyaránt. Ennek érdekében 2015 novemberében egy hónapon át tartó teljes belső felújítás volt a Nógrádi Mátyás utcai rendelőintézetben.

Az is nagy öröm volt számunkra, hogy 2018-ban sikerült 14 új parkolóhely kialakításával, a korábbi években folyamatosan fennálló parkolási gondokat enyhíteni. Nem állt meg a szakmai fejlődés sem, a szolgáltató tevékenység bővült, a szemészeti, fogászati, valamint az egzotikus állatokra vonatkozó ellátással.

2018-ban kedvezményes hitel és pályázati lehetőségek igénybevételével fejlesztettük az ezekre a területekre és a baleseti ellátáshoz szükséges műszer és eszközparkot.
A röviden vázolt bemutatkozásban foglaltak családi összefogáson alapulnak, amelyek megvalósításában nagy szerepe van feleségemnek, a család nem állatorvos tagjainak, valamint természetesen a munkatársainknak is.

Gyógyítás Önökkel kedvenceikért!

Dr. Nagy Elek
Ügyvezető