Menü
 • Szívférgesség
  2023. március 31
  2943
  A szívférgesség (Dirofilaria immitis) egy szúnyogok által terjesztett parazitózis, ami leginkább kutyákban okoz problémát, de egyre gyakrabban előfordul macskában és több esetben leírták már vadászgörényben is.
 • GSV - Tőlünk épült
  2023. július 02
  461
  Legutóbbi fejlesztésünk eredményeként 2021 januárban megnyitotta kapuit a Nógrádi Mátyás utcai rendelőintézetünk új épülete. Az egyre növekvő igények, a helyhiány indokolta a bővítést.
 • Pár szó a vérnyomásmérés fontosságáról
  2023. május 31
  830
  A humán gyógyászatban, általános orvosi vizsgálatok során mindennapos rutin a vérnyomásmérés. Állatorvoslásban jóval ritkábban kerül sor erre a vizsgálatra, pedig a magas vérnyomás problémája háziállatainkat is veszélyezteti.
 • Kemoterápiás kezelés a kisállatgyógyászatban
  2022. február 08
  4688
  Manapság sajnos egyre nagyobb gyakorisággal találkozhatunk daganatos megbetegedésekkel a kutyák és macskák körében is. Ehhez nagymértékben hozzájárul a diagnosztika fejlődése, de szerencsére ezzel együtt a kezelési lehetőségek is egyre bővülnek.
 • Újdonságok a nyulak oltásával kapcsolatban
  2021. május 12
  7275
  Rendelőnkben jelenleg három betegség ellen oltjuk a nyuszikat, melyek Magyarországon is széles körben elterjedtek. Ezek a betegségek a myxomatózis, valamint a nyulak vérzéses betegsége (RHD), melynek két alfaját különítjük el: RHD-1 és az újabban megjelent RHD-2.
 • Véradás kutyáknál
  2021. március 26
  4025
  A vérátömlesztés humán orvoslásban nagyon gyakori életmentő beavatkozás, amely az állategészségügyben hazánkban még nem olyan elterjedt.