Menü

Nógrádi Mátyás utca 22. - Az új "szárnyunk"


Legutóbbi fejlesztésünk eredményeként 2021 januárban megnyitotta kapuit a Nógrádi Mátyás utcai rendelőintézetünk új épülete. Az egyre növekvő igények, a helyhiány indokolta a bővítést. Az új helyszín megnyitásával a betegellátás rendszere is megváltozott, miszerint a régi (Nógrádi M. 17. sz. alatti) épületben maradt  a recepció, központi betegfelvétel és az ambuláns betegellátás, endoszkópos műtő, labor, míg az új rendelőben a szakvizsgálatokra, szakellátásra lehetőséget adó kezelőket, műtőt alakítottunk ki.  

Mivel is bővültünk:

CT

A computer tomográfia az egyik legfontosabb diagnosztikai előrelépést jelentette az egészségügyi és állategészségügyi diagnosztikai képalkotásban. A hagyományos röntgenvizsgálatokkal ellentétben a CT harántmetszetet készít a vizsgált területről, amiből számítógépes adatfeldolgozással hosszmetszeti, keresztmetszeti és három dimenziós képek is létrehozhatók. Kontrasztos technikát alkalmazva még több információ nyerhető a betegről. A rendelőben egy GE Brightspeed 16 szeletes készülék segíti a diagnosztikai munkát. A vizsgálatot csak narkózisban lehet elvégezni.


Ultrahang

Az ultrahangos szakellátást egy Samsung V8 készülék segíti, ami a piacon elérhető egyik legkiválóbb rendszer. A  hozzá tartozó vizsgálati fejekkel (transzducerekkel), kiegészítőkkel lehetőségünk van szinte bármilyen méretű állat ultrahang vizsgálatára. A kardiológiai ellátás keretében több csatornás EKG vizsgálat, vérnyomásmérés is itt történik.


Műtő

Az új épületben kialakításra került egy nagy légterű, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt lágysebészeti műtő és egy hozzá tartozó műtéti előkészítő is. A nagy alapterületű előkészítőben, kényelmes ketrecsor biztosítja a műtétre várakozó és ébredő állatok biztonságát. A kialakításnál elsődleges szempont volt a kényelmes munkavégzés és az állatok minél stresszmentesebb elhelyezésének lehetősége.


Kozmetika

Akik korábban is a rendelőintézetünkbe hozták szépítkezni a kedvencüket, ők már jól ismerhették a régi épületünk alagsorában lévő kozmetikát. Az átköltözéssel a kozmetika sokkal világosabb, korszerűbb, klimatizált lett. Bár ezeknél sokkal fontosabb, hogy most már lépcső nélkül közelíthető meg és a fő épülettől különálló bejárattal rendelkezik.


Vizsgáló

Az onkológiai esetszám növekedése indokolta az ilyen irányú szakellátás bevezetését. Az erre a célra kialakított kezelőben lehetőség nyílik nyugodt körülmények között, elkülönített helyen a beteg állatok kezelésére. Az orvos diagnosztikai munkáját segíti az ebben az épületben található CT és ultrahang, valamint lehetőség van célzott citológiai, szövettani mintavételre. A kemoterápiás munka biztonságát a lamináris box biztosítja. 


Irodák - Tárgyaló

Az épület emeletén helyet kaptak az irodák, valamint egy tárgyaló is. A rendelői élet elengedhetetlen része az a háttérmunka, ami lehetővé teszi, hogy az állatorvosok zökkenőmentesen végezhessék a munkájukat (pl eszköz-, anyag-, gyógyszerbeszerzés). Fontosnak tartjuk, hogy a hozzánk látogató, minket felkereső cégek képviselőivel, kollégákkal igényes környezetben tudjunk találkozni, továbbá a házon belüli megbeszéléseket, képzéseket is kényelmes helyszínen tudjuk lebonyolítani.


Cégünk környezettudatosságra törekszik, ezért mindkét épületünkben hőszivattyús fűtési rendszert alkalmazunk és az áramellátásunkban fontos szerepet játszik az épületek tetején elhelyezett napelem.