Menü
Ez a cikk archiválva lett. A weboldalról már közvetlenül nem elérhető.

Szívféreg kezelési program

2021. február 26
2060
Szívféreg kezelési program

 

 

Szívféreg kezelési program

 

Az elmúlt évek tapasztalata alapján kimondhatjuk, hogy a szívférgesség jelentősége és előfordulási gyakorisága egyre jobban nő. A szívférgesség az esetek nagy részében tünetmentesen zajlik, mellékleletként derül ki, de időnként hirtelen fellépő életveszélyes állapotot idéz elő, máskor egyéb betegség lefolyását súlyosbítja. A fertőzöttség tényét néhány csepp vérből pár perc alatt meg lehet állapítani, szerencsére egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel.

A negatív eredmény megkönnyebbülést jelent, de mindenképpen ki kell emelni, hogy a 6 hónappal később megismételt negatív teszt esetén mondhatjuk ki a biztos szívféreg-mentességet. (Ez a férgek hosszú fejlődési ciklusából adódik és abból a tényből, hogy a gyorsteszt csak az ivarérett nőstény férgek kimutatására alkalmas).Természetesen a védekezést ajánlott már az első teszt eredménye után elkezdeni.

A szívféregteszt pozitív eredménye a fertőzöttség tényét állapítja meg, de további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy a valós veszélyt, a fertőzöttség súlyosságát, következményeit elbíráljuk, a helyes gyógykezelés elindítsuk. Mellkas röntgen, szívultrahang és részletes vérvizsgálat szükséges az állapot felméréséhez.